Mailing

Vliegersvergaderingen. 14-1-2014

Vliegersvergaderingen.

Alle vliegersvergaderingen 2013-2014 zullen worden gehouden op zaterdag 11 januari 2014  in het voorlichtingscentrum van het

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2

3847 LG Harderwijk.

‘s Ochtends zijn de afzonderlijke vliegersvergaderingen vrije vlucht, lijnbesturing, radio kunstvlucht, radio zweef, pylonrace, helikopter, schaal en elektro en ’s middags, tot ca. 16.00 uur een interessant gezamenlijk programma te hebben, beginnend met de prijsuitreiking van de NK’s.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Aanpassingen op dit  programma zullen worden besproken in de najaarsvergadering van de commissie sportzaken en zullen in december op de site worden gepubliceerd.

9.00 - 9.30           Aankomst, koffie

9.30 - 13.00         Jaarlijkse vliegersvergaderingen  vrije vlucht, lijnbesturing, radio kunstvlucht, radio zweef, pylonrace, helikopter, schaal en elektro  in afzonderlijke ruimten. 

13.00 - 14.00       Lunch (op eigen kosten, er zal worden gezorgd dat er voor een redelijk bedrag belegde broodjes te krijgen zijn).

Na de lunch is er een gemeenschappelijk programma voor vliegers van alle klassen:

14.00 – 14.30      Uitreiking van medailles en diploma’s aan onze nationale kampioenen.

14.30 – 14.45      Rob Metkemeijer. Wat is er gaande in CIAM.

Theepauze

15.15 – 16.00        Een presentatie over vleugelprofielen door Rick Ruijsink , ondersteund door Frits Donker Duyvis.

Beide zijn werkzaam op de faculteit lucht – en ruimtevaarttechniek van de TU Delft en zeer ervaren wedstrijdvliegers.

Deze presentatie zou het afgelopen jaar bij dezelfde gelegenheid gegeven worden, maar kon toen door ziekte van Rick Ruijsink geen doorgang vinden.

De lezing zal gaan over vleugelprofielen voor modelbouw in brede zin, toegespitst op alle wedstrijd klassen, hoe kun je optimaliseren en hoe kun je  “spelen” met profielen om te krijgen wat voor jouw klasse of jouw manier van vliegen optimaal is. Waarom kan bijvoorbeeld het profiel van het stabilo van een F3B kist hetzelfde zijn als van het vleugelprofiel van een lijnbesturings  speedkist. En wat gebeurt er als je het dikste punt van een profiel naar achteren verlegt? Kortom, een inleiding in de wereld van Reynoldsgetallen, lift, weerstand, blazen en loslating!

R. Metkemeijer.

Voorzitter commissie sportzaken.

 

Routebeschrijving:

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2

3847 LG HARDERWIJK

Website: www.bouwinfrapark.nl

 

Navigatieadres: Boekhorstlaan 1, Harderwijk (voor oudere navigatiesystemen, met een kaartupdate van

maart 2011 kunt u het bezoekadres ingeven).

Tel. 0341- 499 000

 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op

(Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

 

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13). Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten

linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

 

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

 

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf (richting Lelystad) de N302

vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.

 

Openbaar vervoer

Er rijdt ieder uur een buurtbus, lijn 513, van en naar het NS-station Harderwijk.

 

Pylonrace jaarvergadering 11 Januari 2014

Beste racers,
 
Hoop dat jullie de kerst dis hebben laten smaken en gezellig met de familie deze dagen hebben doorgebracht. Nog een paar dagen en dan is het weer tijd voor de vuurpijlen en oliebollen en de nodige goede voornemens. Ik weet van een paar al dat het veroveren van het NK daar bij zal horen want de training voor 2014 is met moderne middelen al ruim een maand geleden gestart ;-)
Diegenen die dit lezen en nog niet aan de gang zijn hebben inmiddels al een achterstand.  Zag ook al heel wat nieuwe kistjes waar ik het verder niet over zal hebben maar het belooft weer een sportief en gezellig seizoen te worden. Ook dit jaar kijken we uit naar verenigingen waar we in 2014 weer de wedstrijden kunnen laten plaats vinden. Willen jullie eens polsen bij de clubbesturen zodat we op de jaarvergadering 11 Januari de wedstrijd kalender kunnen plannen, let op de datum is een week naar voren geschoven en vindt weer plaats in Harderwijk.
De wedstrijd kalender op www.f3d.nl heeft een aantal open plekken waarin we de NK wedstrijden kunnen houden, deze zijn gemarkeerd met rode tekst.
 
Willen jullie ook nadenken over agenda punten die je evt wil inbrengen voor op de jaarvergadering.
 
Fijne jaarwisseling en een snel 2014
 
mvg Robbert


Verslag jaarvegadering F3D 2013
Locatie: Harderwijk
Datum: 12-1-2013
Aanwezig:
 
Nico Haasnoot, Wubbo Löning, Sjef Salomans, Robin Janssen, Peet Doddema, Nico van Zijp, Peter van Doesburg, Ray van de Klok, Martijn van Doesburg, Marcel Huisman, Emanuel Stassat, Cor van den Leeuw, Hugo Witsenburg, Marc van der Zande (notulist) , Robbert van den Bosch (voorzitter).
 
Opening:
De voorzitter heet iedereen welkom in de staatszaal van het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Hij bedankt de KNVvL voor de organisatie van deze dag. Zo worden we weer eens in de gelegenheid gesteld om ook met andere collega vliegers over onze ervaringen te praten.
Marc zal dit keer de notulen verzorgen. Peet biedt aan om dit volgend jaar te doen.
 
Verslag jaarvergadring 2012:
Er zijn geen vragen over het verslag van de jaarvergadering 2012. Het verslag wordt goedgekeurd.
 
Huidig bestuur en verkiezing nieuw bestuur:
Het huidige bestuur is groot in getal (7). Dat is niet effectief. De vergadering besluit dat een dagelijks bestuur van voorzitter, penningmeester en secretaris voldoende is. De overige bestuursleden kunnen dan in “commissie-vorm” hun werk effectief blijven doen. Met algemene instemming is het nieuwe bestuur gekozen:
Voorzitter: Robbert van den Bosch
Secretaris: Nico van Zijp
Penningmeester: Marc van der Zande
 
Commissieleden:
Wubbo Löning:                     materiaal
Arno Keijzer:                        topsportzaken
Paul van Ravensbergen:     electro gerelateerde zaken
Marcel Huisman:                  wedstrijden de Peel
 
Financieel verslag:
Marc geeft een toelichting op het financieel verslag. Belangrijkste nieuws is dat er voldoende geld in kas is om het Judgeman-systeem helemaal af te betalen. Een begroting voor 2013 is nog niet gemaakt. Na afloop van deze vergadering zullen de verschillen commissie worden benaderd wat hun financiele plannen zijn. De kascontrole-comissie (Jos Crevecoeur en Jan van de Klok) hebben per email verslag gedaan van hun werk en geven aan:
“Het ziet er netjes en overzichtelijk uit. Wat mij betreft kan de kascontrolecommissie de vergadering adviseren de penningmeester te dechargeren.”
De voorzitter geeft de penningmeester décharge over de financiën 2012. Het verslag is goedgekeurd.
Een korte discussie volgt over:
  Korting wedstrijdgeld op inschrijving 2de klasse tijdens een evenement
  Hoe hoog is onze benodigde financiele buffer
  Willen we toch weer bekers hebben
  Eigenaarsschap en verzekering van het startsysteem
Volgende jaarvergadering komt het bestuur met een voorstel. Robbert zal vóór 1 april onderzoeken hoe eigenaarsschap en verzekering is geregeld i.v.m. uitleen aan de WK-organisatie.
 
Terugblik 2012:
Voor het eerst zijn er 2 F3D nationals gehouden. Hulde..... Deelname aan Club20 en electro Quicky wordt minder. E2K gaat gestaag door. Verzoek Peet om het vervolg jaar de klasse in normaal font op de agenda te presenteren.
 
Reglementswijzigingen 2013:
Telling wedstrijden: er telt 75% van het aantal gevlogen wedstrijden naar boven afgerond. Ma.w.: gevlogen/telt 6-5, 5-4, 3-2, 2-2, 1-1
 
Strafpunten bij niet vliegen voor snelle klassen is 200 en bij de langzame klassen is dit 300
 
KNVvL beschrijft de reglementen per klasse. Het is de wens om de beschrijving van de reglementen op basis van de FAI-structuur te doen (soort model, standaard race procedure, parcoursstructuur).
 
Voor EF1 is een voorlopig wedstrijdreglement opgesteld. Dit zal worden opgesteld op basis van FAI-structuur. We starten met het modeldeel en wordt op F3D-site geplaatst.
 
Algemeen: definitie van veiligheidsgebied en parcoursafmetingen is nog niet benoemd.
In het reglement van E2K zijn een aantal opmerkingen nog in geel weergeven voor verdere uitwerking. O.a. vrijgave aantal c’s (zie ook engels reglement) evenals het toepassen van een governer. Uitgangspunt hierbij moet zijn low-budget.
Onderzoek volgt door Hugo Witsenburg. Hij probeert op korte termijn inzicht te krijgen en  begin maart een meeting te beleegen met alle electra-vliegers hou hiermee verder te gaan.
 
Uit proponderzoek is gebleken dat de accu te zwaar wordt belast bij een 8x8 prop. Oorzaak is dat wij op lage hoogte vliegen (lees hier laaglandbaan) in tegenstelling tot bijv. Amerika waar het parcours al gauw op 1600m hoogte ligt. Advies wordt overgenomen om de in de Nederlandse reglementen een prop van 8x6 op te nemen.
 
Toekomst Club20: vanwege het grote aantal klassen en de geringe deelname bij o.a. Club20 gaan we in 2013 beoordelen of we in deze klasse door willen gaan.
 
Ploegen 2013:
 
Martijn van Doesburg        Vlieger
Marcel Huisman                 Vlieger
Robbert van den Bosch    Vlieger
Peter van Doesburg          Teammanager/helper
Cor van de Leeuw            Assistent
André Tesselaar               Technische ondersteuning
Joep van de Klok              Technische ondersteuning
 
Aan Rob zal worden gevraagd om de bezettingslijst voor assistentie on-line te plaatsen.
 
Prijsuitreiking:
Zie site www.f3d.nl
 
Wedstrijden 2013:
Programma mogelijk uitbreiden met Leeuwarden in april (bijv. E2K)
I.v.m. weersomstandigheden graag later in seizoen starten. Robbert zal informeren of de Peel op 7 april kan.
De organisatie van de Dutch National presenteert zich. Opnieuw zal dit evenement op Valkenburg worden georganiseerd en wel op 25 mei. Er zal een pendelbus aanwezig zijn om de grote loopafstanden te overbruggen. Per klasse wordt een demo-gelegenheid gegeven. Of F3D ook mogelijk is zal worden nagevraagd i.v.m. de regels voor het geluid waarvoor een ontheffing is aangevraagd.
 
Rondvraag:
Complimenten aan de website. Deze loopt goed.
Opknappen van de Pylons: Nico Haasnoot en Peter van Doesburg zullen dit oppakken.
De wedstrijden beginnen vaak later dan gepland. We moeten efficiënter zijn met het opstellen van het parcours.
Er wordt een wedstrijdleider aangewezen per wedstrijd die dit gaat coördineren.
1ste wedstrijd: Nico Haasnoot
2de wedstrijd: Cor van den Leeuw
3de wedstrijd: Robbert van den Bosch
4de wedstrijd: nog vast te stellen
 
Sluiting:
Om ±12:30 sluit Robbert de vergadering zodat wij vervolgens met de andere aanwezige klassen de lunch kunnen gebruiken.

voor contact: Robbert of Wubbo
reageer niet op deze mail.

 

Uitslagen en foto´s

Heren de uitslagen en foto's staan op de site.
Het jaaroverzicht volgt nog.

 

Natje en droogje

Even voor de volledigheid.

Op de Peel zal er Koffie/Thee zijn en een kop soep beschikbaar rond de middag pauze.
Dit wordt door Sophie en Nienke geregeld :)

Dus je eerste kopje koffie (om wakker te worden) en eten moet je zelf verzorgen.

Mogelijk kunnen we na de wedstrijd in de Rips wat eten, maar dat bekijken we op het veld wel als daar voldoende animo voor is.

groeten Wubbo

 

Onderscheiden van de Modellen

De tijdwaarneming heeft vaak een probleem met het onderscheiden van de modellen.
Vooral de Vipers zijn vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden door dat deze maar in 2 kleuren geleverd worden.

Heb je een viper, geef deze dan een persoonlijk touch. (ook aan de onderzijde)

groeten Wubbo

 
Meer artikelen...
tumblr page counter